Un aperitiv rapid si gustos!In orice ocazie se poate folosi,si cel mai usor de pregatit!
Pe o hartie de copt se intinde cu un lemn foaia de foietaj dezghetata,.
Se fac 4 rondele pline cu un pahar mare.
Se fac alte 4 rondele in care cu un alt pahar ai mic se fac alte cercuri in mijloc,dupa cum se vede in fotografia mea.
Se indeparteaza mijlocul de la rondele(le-am folosit pentru betigase cu salam).
Se ung cu galbenus si cu un pic de zeama de lamaie si se lipesc cercurile peste rondele pline.Se mai ung odata cu galbenus deasupra si in partile laterale.
Se pun la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute,apoi la 170 grade pana se coloreaza si se umfla bine.In acest fel se coc si in mijloc.
Pentru betigasele cu salam,am intins restul de foietaj in lat si am pus bucatele de salam uscat numai pe o parte.(se mai poate pune si branza,de care preferati)
Am inchis cu cealalta parte a foietajului si intins putin cu lsucitorul .Am taiat fasii lungi care le-am invartit si asezat peste hartia de copt.
Le-am uns deasupra cu galbenus si putina zeama de lamaie.
La fel am copt in cuptor la 200 grade 10 minute,apoi la 170 grade pana s-au colorat bine si umflat.
Am taiat rosiile si condimentat cu ulei de masline,sare,oregano uscat si umplut cosuletele de vol-au-vent,am pus si bucatele de salam uscat deasupra lor.
Am servit in farfurie si cu restul de rosii.