Vol-au-vent cu rosii si salam

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2013 | 3376 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si gustos!In orice ocazie se poate folosi,si cel mai usor de pregatit!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de foietaj dezghetat
  • 3 rosii marisoare
  • 1 galbenus
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • oregano
  • salam uscat
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vol-au-vent cu rosii si salam:

Pe o hartie de copt se intinde cu un lemn foaia de foietaj dezghetata,.

Se fac 4 rondele pline cu un pahar mare.

Se fac alte 4 rondele in care cu un alt pahar ai mic se fac alte cercuri in mijloc,dupa cum se vede in fotografia mea.

Se indeparteaza mijlocul de la rondele(le-am folosit pentru betigase cu salam).

Se ung cu galbenus si cu un pic de zeama de lamaie si se lipesc cercurile peste rondele pline.Se mai ung odata cu galbenus deasupra si in partile laterale.

Se pun la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute,apoi la 170 grade pana se coloreaza si se umfla bine.In acest fel se coc si in mijloc.

Pentru betigasele cu salam,am intins restul de foietaj in lat si am pus bucatele de salam uscat numai pe o parte.(se mai poate pune si branza,de care preferati)

Am inchis cu cealalta parte a foietajului si intins putin cu lsucitorul .Am taiat fasii lungi care le-am invartit si asezat peste hartia de copt.

Le-am uns deasupra cu galbenus si putina zeama de lamaie.

La fel am copt in cuptor la 200 grade 10 minute,apoi la 170 grade pana s-au colorat bine si umflat.

Am taiat rosiile si condimentat cu ulei de masline,sare,oregano uscat si umplut cosuletele de vol-au-vent,am pus si  bucatele de salam uscat deasupra lor.

Am servit in farfurie si cu restul de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vol-au-vent cu rosii si salam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu crema de branza si somon