Chiftelute aromate la cuptor

de papabundetot in Vita, 13 Sep 2014 | 3930 vizualizari

 

Am vizitat blogul lui Adi Hadean http://www.adihadean.ro/ de mai multe ori,mai ales acum de cand este si jurat Masterchef :) ,dar nu asta era motivul vizitelor mele ci pentru ca mi se pare ca fiind ardelean de-al meu,e cam singurul de la care ma pot inspira daca am vreo pana de idei,mancarurile lui fiind foarte aproape de gusturile mele.Am vazut acolo printre alte delicii chifetlute la cuptor,asa ca a fost o buna ocazie sa fiu scutita de la a ma mai gandi ce sa gatesc. Bineanteles ca aroma chiftelutelor imi apartine,de la Adi imprumutand ideea de sos si cartofii :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 1 kg carne macinata vita+porc
  • 3 catei usturoi
  • 2 oua intregi
  • 300 gr ciuperci
  • 1 legatura menta
  • oregano uscat
  • boia,sumac,
  • 1 ardei iute Bishop’s Crown
  • sare
  • 2 linguri pesmet
  • 5-6 cartofi,
  • ulei de masline si oregano iaurt,
  • boia,curry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute aromate la cuptor:

Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano  si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta compozitie pentru a o omogeniza.

Am luat o tava mai mare de cuptor si am tapetat-o cu hartie de copt,am format chiftelutele si le-am asezat in tava si apoi le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit.

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele nu foarte groase,am pus intr-o tava hartie de copt,putin ulei de masline,am asezat apoi rondelele de cartofi,am presarat sare,oregano,boia putin ulei deasupra si am dat tava la cuptor unde am lasat-o pana cand cartofii au devenit aurii si s-au inmuiat.

Am pregatit un sos din iaurt grecesc 10% grasime,amestecat cu boia,sare,curry,pe care l-am servit langa chiftelute si cartofi,avend astfel un pranz delicios si usor de facut.Avantajul este ca gatite astfel chiftelele nu mai sunt prajite,ci coapte,la fel de gustoase doar ca ceva mai sanatoase decat daca le faceti in mult ulei 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne vita