Vitel in sos cu vin

de epurasha2bb in Vita, 29 Iul 2010 | 7128 vizualizari

 

un deliciu

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura sos de soia
  • 300 g carne vitel(muschi sau vrabioara)
  • 100 ml vin rosu/negru
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • o frunza de dafin
  • 1 graunte de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos cu vin:

Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi scoatem usturoiul si frunza de dafin si adaugam carnea  de vitel splata si tocata cubulete.Lasam la foc mic pana se patrunde carnea dar s afie totusi moale.

Se curata ceapa  si morcovul d ecoaja si apoi se toaca ceapa solzisori iar morcovul de da pe razatoare.Se taie rondelute si un ardei rosu.Se calesc impreuna cu carnea de vitel si la sfarsit se adauga vinul si sosul de soia si se mai lasa pana se evapora alcolul din vin si ramane doar aroma.

Se serveste cu conopida murata  si verdeata alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]