Delicios
Se topeste untul in tigaie teflonata si se prajeste vita condimentata in prealabil cu piper verde macinat si rozmarin.
Se intorc bucatile de carne pe ambele parti, pana se schimba la culoare. Feliile de vita se aseaza apoi intr-o tava incalzita, (se presara cu sare) in cuptor incins, cca 10 minute, dupa care se acopera tava cu folie de aluminiu si se tine asa cca 15 minute, pana ce se elibereaza zeama.
In tigaia cu unt, varsam zeama de la carne , putina faina ( o lingurita ) si smantana dulce, amestecand continuu. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
In timp ce carnea se innabusa, amestecam piure0ul de cartofi cu oul, faina si cascavalul. In functie de consistenta, mai putem adauga faina. Se formeaza buletele, care se prajesc in ulei incins.
Se aseaza frumos in farfurie, presarand patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!