Vita, bere si mamaliga

de bucatarimcudiana in Vita, 25 Mar 2011 | 5596 vizualizari

 

suna ciudat, nu-i asa?
dar este ffffffffff delicios
am fost inspirata de Dya, care a postat acum 2 zile "carne de vita in sos de bere bruna"
multumesc Dya excelenta reteta

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • o telina mica
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 4-5 linguri ulei
  • o cutie de bere bruna
  • 250 ml supa de vita
  • condimente:sare , piper, chili, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita, bere si mamaliga:

Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub prin  faina si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie rumenita uniform. Scoatem carnea prajita o punem intr-o tava pentru cuptor.Tocam ceapa si usturoiul si le calim impreuna pentru cateva minute, dupa care le punem peste carne.  Adaugam morcovii,rosiile si telina taiate cuburi, supa de vita si condimentele, iar la final berea bruna! O lasam pe foc pana da in clocot,  dupa care ii punem un capac,sau acoperim cu folie de aluminiu si o bagam la cuptor pentru aproximativ doua ore si jumatate, amestecand din cand in cand.

Daca sosul a capatat consistenta iar carnea se patrunde usor, atunci poate fi servita cu mamaliguta

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita, bere si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pastitio