Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs.
Miezul vinetelor il tocam marunt.Ceapa,dovleceii,morcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt.
Galbiroii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime.Prosciutto il taiem fasii.
Trufa o feliem felii foarte subtiri pe care le tocam foarte marunt.
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la calit usturoiul curatat si taiat felii .Apoi adaugam
legumele.Cand acestea au inceput sa se rumeneasca bine adaugam prosciutto ,trufa si piper.
Dupa circa 3-4 minute adaugam Sambuca si amestecam bine .
Intr-o tava unsa cu ulei asezam cojile de vinete si le umplem cu compozitia de legume.
Deasupra turnam ouale batute si amestecate in prealabil cu parmezanul.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde.
Pofta buna !!!
1
Sare adaugam doar daca e nevoie.Prosciutto fiind de obicei sarat !!!