Penne Rigate cu sos de iaurt

de gatitdemine in Penne, 14 Feb 2011 | 6766 vizualizari

 

Bucătăria italiană este fără îndoială preferata mea.Apreciez mult libertatea, în ceea ce priveşte alegerea şi combinarea ingredientelor pentru sosuri sau umpluturi astfel posibilităţile fiind limitate doar de imaginaţia noastră.

 

INGREDIENTE

  • 1punga (400-500)gr Penne Rigate
  • 1iaurt ,
  • 30 gr parmezan + 30 gr telemea
  • 50gr şuncă,
  • praz,
  • busuioc
  • unt şi ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Rigate cu sos de iaurt:

1. Se pun pennele la fiert.

2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt.

3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt presărăm busuiocul, parmezanul şi telemeaua în mod uniform şi lăsăm la foc foarte mic până la momentul când acestea încep să se topească după care începem să amestecăm până obţinem un sos omogen.Atenţie asta va dura foatre puţin deci focul trebuie să fie foarte mic.

4. Se amestecă sosul astfel preparat cu pennele şi masa e gata.

Se pot servi cu ulei picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pui si ardei