Penne Rigate cu sos de iaurt

de gatitdemine in Penne, 14 Feb 2011 | 6327 vizualizari

 

Bucătăria italiană este fără îndoială preferata mea.Apreciez mult libertatea, în ceea ce priveşte alegerea şi combinarea ingredientelor pentru sosuri sau umpluturi astfel posibilităţile fiind limitate doar de imaginaţia noastră.

 

INGREDIENTE

  • 1punga (400-500)gr Penne Rigate
  • 1iaurt ,
  • 30 gr parmezan + 30 gr telemea
  • 50gr şuncă,
  • praz,
  • busuioc
  • unt şi ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Rigate cu sos de iaurt:

1. Se pun pennele la fiert.

2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt.

3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt presărăm busuiocul, parmezanul şi telemeaua în mod uniform şi lăsăm la foc foarte mic până la momentul când acestea încep să se topească după care începem să amestecăm până obţinem un sos omogen.Atenţie asta va dura foatre puţin deci focul trebuie să fie foarte mic.

4. Se amestecă sosul astfel preparat cu pennele şi masa e gata.

Se pot servi cu ulei picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu salam