Vinete rotunde umplute

de Catalina L in Mancaruri de legume, 19 Aug 2018 | 3101 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata 'à l'italienne' 
Particip caci imi plac concursurile si provocarea aceasta este geniala. 
Daca din intamplare castig, cedez premiul la locul 2.
 
Vinetele sunt 'fructele' mele preferate.
De cand vroiam sa fac vinete umplute, am profitat de frumoasele vinete rotunde aduse din Sicilia, ideale pentru umplut.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/vinete-rotunde-umplute.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete rotunde
  • 150 g carne tocata (amestec porc vitel)
  • 2 cepe salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen pudra
  • 3 rosii
  • origan proaspat
  • 50 ml de vin alb
  • 30 g de branza ricotta sarata (sau telemea de oaie)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de pesmet
  • 20 g de parmezan
  • 2 felii de rosii uscate
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare, piper
  • 200-300 g sos de rosii
  • 1-2 ardei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete rotunde umplute:

Spalati legumele.

Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita.

Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Rumeniti-le in uleiul incalzit , adaugati carnea si gatiti-le timp de 5 minute.

Adaugati vinul alb si lasati sa reduca la foc potrivit.

Spalati, taiati rosiile bucatele si adaugati-le la carne impreuna cu pulpa de vinete scursa. 

Puneti concentratul de rosii, chimen, origan si 100 ml de apa.

Gatiti timp de 10 minutes si adaugati pesmetul.

Puneti branza ricotta taiata cubulete, sarati si puneti piper. Amestecati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200 °C.

Umpleti vinetele apasand bine, arozati cu un pic de ulei si gatiti timp de 20 minute intr-un vas uns. 

Va va ramane umplutura caci am folosit pulpa de vinete, deci puteti face 1-2 ardei umpluti.

Scoateti din cuptor, turnati sosul de rosii in vas. Puneti parmezan si rosiile uscate taiate bucatele peste vinete si ardei. Puneti-le capacul si gatiti timp de 10-15 minute.

Serviti-le fierbinti cu sosul de rosii, presarati deasupra oregano.

Ce bunatate :) am servit cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete rotunde umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite