"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata 'à l'italienne'
Particip caci imi plac concursurile si provocarea aceasta este geniala.
Daca din intamplare castig, cedez premiul la locul 2.
Vinetele sunt 'fructele' mele preferate.
De cand vroiam sa fac vinete umplute, am profitat de frumoasele vinete rotunde aduse din Sicilia, ideale pentru umplut.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/vinete-rotunde-umplute.html
Spalati legumele.
Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita.
Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Rumeniti-le in uleiul incalzit , adaugati carnea si gatiti-le timp de 5 minute.
Adaugati vinul alb si lasati sa reduca la foc potrivit.
Spalati, taiati rosiile bucatele si adaugati-le la carne impreuna cu pulpa de vinete scursa.
Puneti concentratul de rosii, chimen, origan si 100 ml de apa.
Gatiti timp de 10 minutes si adaugati pesmetul.
Puneti branza ricotta taiata cubulete, sarati si puneti piper. Amestecati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200 °C.
Umpleti vinetele apasand bine, arozati cu un pic de ulei si gatiti timp de 20 minute intr-un vas uns.
Va va ramane umplutura caci am folosit pulpa de vinete, deci puteti face 1-2 ardei umpluti.
Scoateti din cuptor, turnati sosul de rosii in vas. Puneti parmezan si rosiile uscate taiate bucatele peste vinete si ardei. Puneti-le capacul si gatiti timp de 10-15 minute.
Serviti-le fierbinti cu sosul de rosii, presarati deasupra oregano.
Ce bunatate :) am servit cu mamaliga.