Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

de Bucataras in Mancaruri de legume, 19 Sep 2024 | 1676 vizualizari

 

Andra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau garnitură, aceste vinete aurii și fragede se prepară rapid și sunt pline de savoare. Pentru aceste Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat, sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, ouă, făină, pesmet, condimente, iaurt și mărar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat:
  • 1 vânătă
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 200 g panko
  • sare și piper
  • praf de usturoi și boia
  • Pentru sos:
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 cățel usturoi
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • mărar verde
  • în plus:
  • ulei pentru prăjit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat:

Cum se prepara Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat:

Îndepărtează cotorul de la vânătă și tai-o în bastonașe potrivite. Condimentează-le cu sare. 

Amestecă făina cu sare, piper, praf de usturoi și boia de ardei.

Într-un bol, bate ouăle cu un praf de sare și piper. 

Pune făina pe o farfurie și pesmetul pe o altă farfurie. Ia fiecare felie de vânătă, trece-o prin făină, scuturând excesul, apoi prin ou bătut și, în final, prin pesmet. Asigură-te că bastonașele de vânătă sunt acoperite uniform cu pesmet.

Încinge ulei într-o tigaie, la foc mediu.
Prăjește vinetele pane pe ambele părți, până devin aurii și crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc cu sare, piper, un cățel de usturoi ras și puțin ulei de măsline. Adaugă și mărar proaspăt, tocat mărunt. Servește vinetele pane alături de sosul de iaurt.

Sunt foarte gustoase și ușor de preparat.

Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.

Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

 Pentru un plus de prospețime și savoare, poți adăuga coajă de lămâie în sosul de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume