Vinete in straturi

de simona72 in Mancaruri de legume, 5 Iun 2014 | 11371 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost reteta "Vinete parmigiana""...dar nu am folosit parmezan pt ca nu am avut, iar in plus am folosit piept de pui...oricum ar fi, cu carne sau fara, cu cascaval sau parmezan, reteta este delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 rosii
  • 150 gr mozzarella
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr branza cheddar picanta
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper
  • 1/2 piept de pui feliat
  • 1 mana frunze de busuioc
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in straturi:

Vinetele, nu se curata de coaja, se spala, se inlatura cotoarele si se taie in felii pe lungime. Se pudreaza cu sare, se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie tip gril. Feliile din piept de pui se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc pt 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia gril. Sucul de rosii se amesteca cu un praf de sare si piper, 1 lingurita zahar, busuioc proaspat taiat marunt.

Pt asamblare: Un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline. Se adauga jumatate din sosul de rosii, jumatate din feliile de vinete, pieptul de pui la gratar sau gril, felii de rosii, bucati de mozzarella, frunzulite de busuioc. Se pune al doilea str4at de vinete, restul de suc de rosii, felii de rosii, sare si piper proaspat macinat, stropim cu putin ulei de masline, cascavalul ras deasupra, restul de mozzarella si bucatele de branza cheddar. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Se serveste calda. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei