Inspiratie mi-a fost reteta "Vinete parmigiana""...dar nu am folosit parmezan pt ca nu am avut, iar in plus am folosit piept de pui...oricum ar fi, cu carne sau fara, cu cascaval sau parmezan, reteta este delicioasa....
Vinetele, nu se curata de coaja, se spala, se inlatura cotoarele si se taie in felii pe lungime. Se pudreaza cu sare, se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie tip gril. Feliile din piept de pui se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc pt 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia gril. Sucul de rosii se amesteca cu un praf de sare si piper, 1 lingurita zahar, busuioc proaspat taiat marunt.
Pt asamblare: Un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline. Se adauga jumatate din sosul de rosii, jumatate din feliile de vinete, pieptul de pui la gratar sau gril, felii de rosii, bucati de mozzarella, frunzulite de busuioc. Se pune al doilea str4at de vinete, restul de suc de rosii, felii de rosii, sare si piper proaspat macinat, stropim cu putin ulei de masline, cascavalul ras deasupra, restul de mozzarella si bucatele de branza cheddar. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.
Se serveste calda. Sa va fie de bine!!