Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare.
In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul. Punem craticioara la foc si, cand untul s-a topit punem faina. Amestecam rapid cu un tel sa nu se faca cocoloase, lasam putin la foc, apoi incepem sa turnam cate putin lapte caldut, amestecand continuu pana turnam tot laptele. Adaugam sare si piper. Lasam sa fiarba pana sosul se ingroasa.
Adaugam telemeaua si omogenizam. Oprim putin sos, pe care il vom turna deasupra, iar in restul punem spanacul. Amestecam compozitia. Intr-o forma care merge la cuptor, unsa cu unt si presarata cu pesmet asezam jumatate din cantitatea de cartofi.
Asezam spanacul cu sos, un nou strat de cartofi, apoi sosul de branza pastrat.
Presaram parmezanul ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.