Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza

de katty in Mancaruri de legume, 12 Mar 2018 | 4062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 250 gr spanac congelat (lasat sa se dezghete )
  • 25 gr unt+pentru uns forma
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 70 gr telemea de oaie
  • 50 gr parmezan ras
  • sare roz cu ierburi de Provence
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza:

Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare.

In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul. Punem craticioara la foc si, cand untul s-a topit punem faina. Amestecam rapid cu un tel sa nu se faca cocoloase, lasam putin la foc, apoi incepem sa turnam cate putin lapte caldut, amestecand continuu pana turnam tot laptele. Adaugam sare si piper. Lasam sa fiarba pana sosul se ingroasa.

Adaugam telemeaua si omogenizam. Oprim putin sos, pe care il vom turna deasupra, iar in restul punem spanacul. Amestecam compozitia. Intr-o forma care merge la cuptor, unsa cu unt si presarata cu pesmet asezam jumatate din cantitatea de cartofi.

Asezam spanacul cu sos, un nou strat de cartofi, apoi sosul de branza pastrat.

Presaram parmezanul ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii aurii de cartofi copti