Vinete evantai

de vio_dreams in Mancaruri de legume, 9 Iul 2013 | 26439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare (cca 500 gr)
  • 200 gr prosciutto
  • 300 gr mozzarella
  • 2 rosii mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 frunze busuioc
  • 4-5 linguri ulei masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava.

Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete.

Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste feliile de prosciutto.

Alegem rosii mai tari, le taiem felii si le asezam peste mozzarella.

Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.

Dam la cuptor aproximativ 45 minute.

Mie mi-au placut foarte mult reci, iar dupa gustul sotului ar fi mai trebuit putin  usturoi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

dodoverde 1

30.08.2013, 22:51

dar ce vina au cei ce nu stiu ce inseamna si totusi ar vrea sa faca reteta?!daca reteta tot e pe romaneste pai sa fie

diaconta 1

30.08.2013, 23:01

Dodoverde,la magazin le gasesti sub aceste denumiri,cu siguranta te-ai descurca daca ai vrea sa le pregatesti.
Daca ne rezumam doar la constatari si cautat nod in papura,e alta treaba.

alex_flor87 1

19.06.2014, 16:25

Reteta este super. Eu am facut-o dupa varianta lui Horia Varlan in care inainte de a servi se pune putin iaurt si patrunjel. Are un gust foarte bun. Merita incarcat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete albe evantai cu sos Bechamel