Vinete evantai

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 3980 vizualizari

 

Piața este plină de vinete. Este păcat să nu profităm! Vinetele evantai o mâncărică de legume foarte, foarte bună!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 1/2 bucată dovlecel
  • 1 rosie mare
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spală și usucă vânăta.

O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime.

Săreaz-o și las-o 10 minute.

Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime.

Roșia spălată o tai rondele

Usturoiul curățat pisează-l.

Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură de ulei.

Ia vânăta și așaz-o în vas.

Între feliile de vânătă, pune o felie de dovlecel pe care o ungi cu usturoi, pune o felie de roșie.

Și tot așa până se termină ingredientele.

Stropește preparatul cu ulei, sărează, piperează și dă la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 20 minute.

Când este gata, presară pătrunjel tocat.

Se servește caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole