Vinete cu sos de roşii

de carmenvlad in Conserve, 23 Oct 2011 | 35232 vizualizari

 

Este o variantă mai uşoară a vinetelor împănate, cu mai puţin ulei şi cu un sos delicios de roşii.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 2 kg roşii bine coapte
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • sare şi piper după gust
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 legătură ţelină verde
  • crenguţe de cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos de roşii:

 

Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii groase de 1 cm. Se spală bine cu apă rece şi apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs se sărează puţin şi se frig pe o tigaie tip grill (se pot şi prăji, dar eu am vrut să evit surplusul de ulei). Se păstrează pe un platou până când se face şi sosul. Pentru sos se aleg roşii sănătoase şi bine coapte. Se spală cu apă rece, se taie în bucăţi şi se dau prin robot. Se pun îmreună cu uleiul într un vas să fiarbă la foc mic, până când uleiul se ridică deasupra. Se potriveşte de sare şi piper, se pune ţelina verde proaspăt tocată şi se opreşte focul. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe mici. Acum începem să punem ingredientele în borcanele sterilizate în prealabil. Se pun câteva felii de vinete coapte, feliuţe de usturoi şi câteva linguri de sos firbinte. Se continuuă astfel până când s-au umplut toate borcanele. Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii. Se pune câte o crenguţă de cimbru în fiecare borcan şi se înfiletează capacele borcanelor.  Se pun borcanele în tava de aragaz şi se dau la cuptorul încins mediu pentru 10 minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi. Se păstrează în cămară. Se pot folosi ca garnitură la fripturi sau se pot mânca ca atare.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete marinate