Pasta de ardei iuti

de Bucataras Medi in Conserve, 17 Mai 2015 | 14270 vizualizari

 

Si tot cautand prin cutiuta mea cu poze....hihihi.....mi-am adus aminte ca ast' toamna eu am "confectionat" o delicioasa pasta de ardei iute.
Am tot cautat la momentul respectiv o reteta de pasta de ardei iuti si in cele din urma am gasit o reteta traditionala italieneasca din zona Calabria care mi.a captat atentia.
Am folosit ardei iuti rotunzi(ciresica) de la mama din gradina.
Sunt extrem de iuti asa ca folositi neaparat manusi!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuti
  • 15 g sare
  • 150 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iuti:

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.
Se pun intr-un castron si adaugam sarea.
Amestecam.
Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.
Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.
Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.
Dam ardeii la blender .
Adaugam incetul cu incetul (ca la maioneza) uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.
Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.
Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.
Turnam apa pana la buza borcanelor.
Sterilizam  timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.
A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.
In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Gicuta 1

18.05.2015, 08:06

Ce frumos arata!

248chilli 1

12.06.2015, 12:21

Intrebare de novice, sarea se adauga peste ardeii intregi? sau se maruntesc in vreoun fel inainte?

Panacris 1

21.09.2015, 08:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru ciorba (by oana)