Vinete cu piept de pui la cuptor

de Carmen in Pui, 18 Ian 2015 | 5545 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva spectaculos si pentru ca tot aveam 2 vinete superbe m-am apucat de mesterit si am avut un succes total!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • piept de pui 400 g
  • cascaval feliat de-a gata 16 feliute
  • rosii 3 bucati
  • ceapa 2 bucati
  • ghimbir, usturoi, sare, piper, oregano, ulei de masline
  • suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu piept de pui la cuptor:

Am spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare.

Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12 parti. Pieptul de pui (am avut 2 si 1/2 ) l-am fasonat pentru o viitoare tentativa, ca pentru gratar, iar partile bucatoase din care n-ar putea iesi un gratar apetisant le-am dat de-o parte pentru vinetele prezente pe gratarul de azi. Pe gratarul meu au incaput fix 12 rondele de vinete. Cat se rumeneau vesele cele 12 rondele, am taiat ceapa felii generoase, rosiile tot rondele, usturoiul in stilul Jamie O. Odata terminata operatiunea vinete am trantit toata ceapa tot pe grill si am inceput sa montez tava.

Montajul: intr-o tava de yena, am pus 12 rondele de vinete, in fiecare am venit cu pieptul de pui bucatelit, o juma de felie de cascaval pliata, o alta felie de vinata, cealalta jumatate pliata de cascaval, o rondea de rosioara, iar cascaval - la final am aruncat usturoiul, ghimbirul, oregano, sare, piper si sucul de rosii printre vinete, un pic de apa - la ochi -  si l-am dat la cuptor pret de 40 minute - cuptorul meu batran merge dupa cum vrea el, deci atentie cu timpul, durata mea nu e relevanta in acest caz.

TIPS-URI

1

tava am introdus-o in cuptor acoperita cu capacul ei (ador vasele de yena)

2

atentie la abur cand inlaturati capacul

3

pentru aspect si plus de gust se poate servi cu marar proaspat sau patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

20.01.2015, 12:14

Grozava reteta Imi place mult. Am sa o incerc si eu . Si cuptorul meu este cam obosit merge doar la temperatura maxima , Daca dau mai incet se intrerupe gazul . Am schimabat si termostatul dar el , Batman .
Bine ai venit Carmen

Carmen 1

20.01.2015, 13:04

pup si ms Mihaela. Reparatia aragazului costa, la mine, cat achizitia unuia nou, asa ca mi-am luat un cuptor electric nou si m-am facut cu 2 cuptoare. Cel pe gaz il folosesc la mancarea care nu necesita precizie in a le coacerii...

mirela0911 1

21.01.2015, 13:33

Buna combinatia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor