Vinete cu parmezan-light

de nadea68 in Mancaruri de legume, 22 Aug 2013 | 6794 vizualizari

 

O reteta cu vinete buna si usoara..pentru cine vrea sa manance ceva bun si fara sa se gandeasca la calorii :))

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • o ceapa
  • usturoi
  • suc de rosii
  • mozzarella
  • parmezan
  • busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu parmezan-light:

Vinetele se spala,se taie rondele si se presar cu sare.Se lasa deoparte cam o ora sa iasa sucul amar din ei.

Dupa ce trece ora,se spala si se usuca bine.

Se incalzeste gratarul(eu am folosit acela care se pune pe aragaz tip tigaie).

Se coc pe ambele parti cateva minute.

Se face sosul:sucul de rosii se amesteca cu ceapa taiata marunt si usturoiul.

Se adauga sarea si piperul.

Mozzarella se taie felii.Se razuieste parmezanul.

Intr-un recipient care se poate baga la cuptor,punem cateva linguri de sos si un strop de ulei.

Asezam vinetele una langa alta.Deasupra punem sos de rosii,un strat de mozzarella,parmezan si cateva bucati de busuioc.

Continuam cu al doilea strat,vinete,sos de rosii,mozzarella ,parmezan,busuioc...

Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii si parmezan.

Se lasa la cuptor pentru 20/30 minute la 200°.

E gata cand se rumeneste deasupra.

BUN!!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc vinete prajte in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu parmezan-light" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadea68 1

23.08.2013, 11:02

Mihaela11_jo 1

23.08.2013, 20:22

Delicioase si foarte apetisante

nadea68 1

23.08.2013, 22:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu parmezan in vasul roman