"Vegeta" de casa

de rodicamaria in Conserve, 25 Sep 2011 | 6400 vizualizari

 

O reteta inventata inainte de '89,de o mama a carei copii alegeau zarzavaturile din ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg patrunjel radacina
  • 1/4 kg telina radacina
  • 1/4 kg conopida
  • 1/4 kg varza(creata daca gasiti)
  • 1/4 kg morcov
  • 1/4 kg gulie
  • 1/2 kg sare
  • 5 buc.ardei gras
  • 5 buc gogosari
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 2 capatani usturoi
  • 2-3 cepe
  • 10 tablete aspirina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Vegeta" de casa:

Dupa ce se curata si se spala,se dau toate prin masina de carne,apoi se adauga sarea si se amesteca bine.Se pune un capac pe vasul cu amestecul si se da la camara,la macerat, pt 24 ore.Se amesteca bine din cand in cand.A doua zi se pun aspirinele pisate marunt si se amesteca bine.Se mai lasa o jumatate de ora,se amesteca din nou si se repartizeaza in borcane,de 450 g am pus eu.Se preseaza bine cand se pune in borcane,nu trebuie sa ramana bule de aer in masa compozitiei.Se capseaza bine si se da la loc racoros si intunecos daca se poate.

TIPS-URI

1

Eu am inversat putin reteta,am pus 1 kg morcov si 1/2 kg de patrunjel radacini.Imi place mai mult morcov in mancaruri decat patrunjel.

2

Eu am lumina in camara,asa ca le-am acoperit cu ziar,ca sa fie cat de cat la intuneric.Eu am folosit si doi ani din ele.

3

Dupa ce desfac borcanul eu il tin in frgider.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Vegeta" de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole