pozele din timpul prepararii sper sa le recuperez si sa revin cu ele :p asa arata compotul dupa circa 3 saptamani...
Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam.
Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan.
Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert.
In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si le lasam maxim doua minute. Apoi cu o paleta sita scoatem prunele si le punem fierbinti in borcane.
Repetam etapele pana cand terminam de oparit toate prunele.
La final punem in siropul fierbinte conservantul si turnam sirop fierbinte in fiecare borcan.
Sigilam borcanele, le intoarcem cu fundu-n sus si le intoarcem la loc in momentul in care s-au racit.
Se depoziteaza unde aveti loc, de preferat la loc racoros si intunecat :p
Degustare placuta! :p
1
zaharul il puneti in functie de gust...
2
eu folosesc conservant pt ca nu am un loc destul de racaros unde sa le depozitez... ar fi mai bine o sterilizare in bain-marine pentru cine are unde sa le depoziteze la rece....