Chiftelute de avocado si cartofi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2016 | 3895 vizualizari

 



Inca o reteta cu avocado... :) Urmeaza si fursecurile cu avocado. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado copt
  • o lamaie
  • 5-6 cartofi
  • 300 g branzeturi: specialitate branza capra cu menta si chia,cascaval afumat si telemea vaca
  • cca. 200 g pesmet
  • 1 ou
  • fulgi chili dupa gust
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 2 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de avocado si cartofi:

Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Radem cascavalul, iar branza de capra si telemeaua de vaca le pasam la robot impreuna cu smantana. Dupa ce s-au scurs cartofii, ii pasam ca pentru piure, adaugam pasta de avocado, cascavalul ras, pasta de branza si amestecam bine. Punem oul, 100 g de pesmet, asezonam cu sare si fulgi de chili si mai amestecam odata. Formam chiftelutele, le dam prin restul de pesmet si le prajim in ulei incins. Pofta buna!

TIPS-URI

1

varianta light: le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de avocado si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la tigaie