Este primavara si o mancarica de varza noua , plina de vitamine, merge de minune cu mamaliguta ! :)
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocam varza , o amastecam bine cu sare si zeama de la cele doua lamai si o lasam 2-3 ore sau cu o seara inainte .
Daca preferati varza foarte dulce, renuntati la zeama de lamaie !
Intr-o cratita lata, incingem 200 ml ulei si punem carnea la prajit ,amestecand din cand in cand ,sa nu se lipeasca. Cand carnea s-a prajit putin se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie. Adaugam varza, treptat si o calim amestecand intr-una. Punem capacul la cratita si o lasam putin la inabusit, apoi turnam o cana de apa si mai lasam 5 min. dupa care adaugam rosiile, bulionul, piper si sare, daca mai este nevoie, si mai fierbem pana varza este gata.
Varzica a fiert destul de repede pentru ca era foarte frageda !
La sfarsit tocam o legatura de marar. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna !