Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie

de Catalina L in Mancaruri de legume, 15 Feb 2020 | 3881 vizualizari

 

Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata.
Am folosit un carnat tipic frantuzesc 'boudin blanc' un carnat alb facut din carne de pasare sau de porc gatita in lapte cu legume si parfumat cu ciuperci.
Exista si-n varianta neagra cu sange asemanator cu sangeretele nostru.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/varza-de-bruxelles-cu-carnat-la-tigaie.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de varza de Bruxelles
  • 80 gr de bacon afumat
  • 100 ml de vin alb
  • 2 carnati albi cu ciuperci
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie:

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.

Taiati-le en 2.

Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele.

Adaugati varza si sotati impreuna timp de 5 minute.

Varsati vinul alb , acoperiti si gatiti 5 minute . Puneti sare, piper.

Taitati carnatul in rondele. Prajiti-le la prajit intr-un pic de ulei si rumeniti-le pe ambele parti.

Adaugati-le peste varza. Diluati bulionul de rosii in 100 ml de apa calda si varsati peste varza.

Amestecati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.

Verificati de apa, sare si piper si adaugati daca trebuie.

Opriti cand varza este gatita.

Serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

oanapl 1

15.02.2020, 23:01

Yami!

dantes 1

16.02.2020, 10:43

Buna!

mirela0911 1

01.03.2020, 13:56

As servi o portie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitzel din varza proaspata cu branza