Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata.
Am folosit un carnat tipic frantuzesc 'boudin blanc' un carnat alb facut din carne de pasare sau de porc gatita in lapte cu legume si parfumat cu ciuperci.
Exista si-n varianta neagra cu sange asemanator cu sangeretele nostru.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/varza-de-bruxelles-cu-carnat-la-tigaie.html
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.
Taiati-le en 2.
Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele.
Adaugati varza si sotati impreuna timp de 5 minute.
Varsati vinul alb , acoperiti si gatiti 5 minute . Puneti sare, piper.
Taitati carnatul in rondele. Prajiti-le la prajit intr-un pic de ulei si rumeniti-le pe ambele parti.
Adaugati-le peste varza. Diluati bulionul de rosii in 100 ml de apa calda si varsati peste varza.
Amestecati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.
Verificati de apa, sare si piper si adaugati daca trebuie.
Opriti cand varza este gatita.
Serviti.