Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza)

de Adinuta in Mancaruri de post, 26 Dec 2009 | 11065 vizualizari

 

Eram curioasa de ce e atat de laudata aceasta mancarica de varza, asa ca m-am aprovizionat si am incercat-o si eu! E intr-adevar tare bunuta si din ce m-am informat, se serveste fie simpla, fie ca garnitura pe langa friptura, fie ca umplutura la pierogi, fie amestecata cu ou fiert si coaja de lamaie si pusa in placinta! Ce mai! o reteta simpla si gustoasa cu nenumarate intrebuintari :) Uite asa facem 12 retete la masa de Craciun poloneza, hehe!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame varza murata
  • 100 grame ciuperci uscate (am gasit hribi murg, foooooarte buni)
  • doua foi de dafin
  • o ceapa mijlocie (eu am avut 2 mai mititele)
  • sare
  • piper
  • ulei de rapita (musai, pentru ca da o aroma deosebita, ca de nuca)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza):

  Ciupercile uscate se lasa cateva ore in apa calduta la inmuiat. Eu le-am pusa seara tarziu si le-am lasat peste noapte. Varza murata se taie fidelute (se strange un pic in mana sa nu aiba multa zeama), iar ceapa se taie si ea marunt. Ciupercile se scurg si ele de apa si se taie fasii. Apa de la ciuperci nu se arunca, ci se tine pentru fiert. Intr-un vas adanc se incing doua linguri ulei de rapita si se pun la calit ceapa, varza si ciupercile. Se amesteca bine, se pun si foile de dafin si un pic din zeama ramasa de la ciupercile inmuiate (cat sa acopere varza). Se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe la foc moderat 45 de minute. Varza trebuie sa scada, sa nu fie apoasa mancarea. Apoi se opreste. Cand s-a racit putin, eu am mai pus o lingura de ulei de rapita, pentru gust.

Mie mi-a placut mult in combinatie cu hribii uscati si uleiul de rapita pe care l-am folosit pentru prima oara, dar cred ca o sa mai pun la salate si alte mancaruri mai reci, pentru ca are un gust foarte bun si am citit ca este si sanatos. Sper sa incercati si sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Linte cu usturoi si ardei