Fasole facaluita

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 8377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 5 cepe potrivite
  • ceapa verde 2-3 fire
  • usturoi dupa gust
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • sare/delikat dupa gust
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • ulei pentru calit ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori.

Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute, la foc potrivit. Presaram deasupra putin patrunjel tocat fin.

Dupa ce fasolea a fiert bine o clatim cu apa calduta pentru a o curata de cojitele desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului, potrivind de gust cu sare/delikat. Adaugam apoi usturoiul pasat bine cu o lingurita de ulei si amestecam pentru omogenizare completa.  O servim rece, cu muraturi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post