Varză creață cu cartofi

de Panacris in Mancaruri de post, 3 Noi 2013 | 11530 vizualizari

 

O altă rețetă din bucătăria bunicii;) Foarte sățioasă și gustoasă;) Bine, eu am îmbogățit-o un pic cu prazul;)

 

INGREDIENTE

  • varză creață 1 bucată de cca. 1000 g,
  • cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • praz 1 bucată.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • chimen pudră cca. 1 linguriță,
  • amdion 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză creață cu cartofi:

Prazul se curăță, se taie rondele și se pune al călit în puțin ulei și apă, apoi se adaugă cățeii de usturoi, curățați și tocați mărunt, plus cca. 1000 ml apă și se lasă la fiert cca. 10  minute neacoperit. Când clocotește amestecul se adaugă varza creață tăiată grosier, adică mai mare, pătrățele și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc potrivit cca. 25 de minute. Apoi se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe, plus praful de chimen; ( în mod normal se pun semințe de chimen, dar Zmeii mei au o problemă cu semințele de chimen, :D așa că am recurs la praful de chimen;) ), lăsându-se la gătit  încă cca. 20 de minute, completându-se cu cca. 250 ml de apă. Mâncare se încheie cu un ” habaras” , adică puțin amidon/făină, desfăcută în apă;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză creață cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pleurotus