Varza calita cu sorici

de MotanLaOale in Porc, 30 Ian 2013 | 10973 vizualizari

 

Liliana m-a pus la treaba. A trebuit sa improvizez ca eu nu am taiat purcel sa am sorici crud si am folosit sorici de la costita afumata, care o cumpar des! A iesit o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe
  • 300 g sorici
  • 100 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • marar
  • cimbru
  • boia
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu sorici:

Varza se pune in apa rece de cu seara.

Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora.

Varza se taie fideluta si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute.

Se adauga boiaua, piperul si cimbrul dupa gust.

Se pune varza, apa in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15-20 minute.

Se completeaza cu apa daca este cazul si se introduce in cuptorul incalzit pentru 1 ora amestecand din cand in cand.

Se pune si soriciul si costita taiata marunt, se amesteca si se introduce in cuptor pentru inca 1 ora (sau mai mult) pana scade apa.

Cand este aproape gata se pune mararul tocat marunt.

Cand a scazut apa si s-a rumenit se gusta de sare (de obicei nu trebuie) si este gata.

Servita ca atare este o mancare foarte buna.

Se serveste cu mamaliga si ardei iute daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu sorici" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100