Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie
Acest preparat traditional romanesc este perfect pentru a fi savurat intr-o zi rece de toamna sau iarna, aducand o explozie de arome in fiecare imbucatura. Este o reteta simpla, la care puteti folosi si Carnati proaspeti de casa sau carnati neafumati din comert, bacon ori slanina.
Ingrediente Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie
Cum se prepara Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca.
Carnatii se taie bucati de 2-3 centimetri.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune piper, boia si foile de dafin.
Se pune zarza, se pune apa pana la nivel, se amesteca si se lasa la fiert 30 minute, amestecand din cand in cand.
Intre timp carnatii se prajesc separat intr-o tigaie pana se rumenesc frumos.
Cand varza s-a inmuiat se pune baconul si carnatii si se amesteca bine.
Se scot foile de dafin sa nu amareasca.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, amestecand din cand in cand.
Cand scade zeama, iese la suprafata uleiul si este rumenita frumos, este gata.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Pofta Buna!
O alta reteta interesanta cu varza este Szekelygulyas- gulas secuiesc , o reteta care nu are nimic de-a face nici cu un Gulas si nici cu secuii, ci cu o intamplare din Budapesta anului 1846 ;)