Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca

de claudiaO in Porc, 9 Oct 2016 | 15200 vizualizari

 

Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca  este un preparat care imbina armonios gusturile si aromele specifice bucatariei locale. Acest fel de mancare este o adevarata sarbatoare a simturilor, combinand dulceata prazului, saratura maslinelor si savoarea bogata a carnii de porc intr-un amestec delicios si reconfortant.



Prazul, cunoscut si sub numele de "ceapa saracului", este un ingredient versatil si nutritiv, apreciat pentru textura sa moale si gustul delicat, usor dulceag. In combinatie cu maslinele, care adauga o nota sarata si usor amara, si carnea de porc, cu bogatia sa de arome si texturi, rezulta un preparat echilibrat si plin de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca
  • 2,5 kg praz
  • 7-800 g carne poc proaspata - pulpa am avut EU
  • 400 g masline - kalamata am cumparat ca sunt mai sarate si mai gustoase
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • Sare/ piper
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 300 ml APA
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca

Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il  curatam de mustati si Frunze ,il  spalam bine si apoi il  taiem rondele si bastonase ( cel mai subtire ) de CCA 4 cm. Punem uleiul la  incins si rumenim usor carnita, apoi adaugam prazul, in mai multe reprize ca sa incapable tot in cratita. Saram foarte putin , piperam, punem foile de dafin si vinul, adaugam APA , punem in capac si dam LA cuptor pt cca  15 minute dupa care adaugam si maslinele. Lasam LA cuptor pana mai scade Putin sosul si carnea este patrunsa. Punem pasta de to mate, mai clocotim cateva minute, punem si patrunjel tocat  marunt si putem servi alaturi de salata sau muraturi de rosii. Recomandam si praz umplut cu carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu ciuperci