Varza a la Cluj de post

de antohecristina in Mancaruri de post, 3 Ian 2019 | 11843 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 100 g orez pentru sarmale
  • 1 pungă de soia granule
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 l supă de legume
  • o legatura de marar
  • piper proaspăt măcinat
  • 2-3 linguri de bulion sau suc de rosii
  • sare
  • cimbru
  • 2 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj de post:

Varza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar, cimbru si piper.

Punem soia intr-un vas cu apa clocotita impreuna cu putina sare, piper, cimbru, cateii de usturoi si lasam cateva minute la hidratat.

Separat spalati orezul si puneti-l la fiert cu putina sare.La o cana de orez .doua cani de apa. fierbem cateva minute apoi lasam orezul in apa in care a fiert ,el se umfla si e numai bun.

In alta cratita punem putin ulei, calim ceapa tocata, apoi adaugam soia scursa, orezul fiert, sarea, piperul, amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele.

Intr-un vas yena uns cu foarte putin ulei aranjam ingredientele astfel: un strat de varza calita, unul de orez cu soia, pana terminam compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie cu varza. Se adauga sucul de rosii sau bulionul dizolvat cu apa si cateva fire de marar si cimbru pentru aroma.

Se da vasul la cuptor, la foc mic, pana se rimeneste frumos aproximativ 30 de minute.

TIPS-URI

1

acesta varza merge de minune cu mamaliga, putina smantana deasupra si ardei iuti la otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

05.01.2019, 02:26

antohecristina 1

16.01.2019, 08:32

Este satioasa datorita soiei si orezului, iar daca nu este post , merge cu smantana si ardei iuti, nu mai zic de mamaliga. Si varianta cu carne in loc de soia este gustoasa ,cu putina afumatura prin compozitie. Plus ca este o varianta mai rapida atunci cand nu avem timp sa impachetam sarmale

mihaelar63 1

04.02.2019, 22:08

Imi place varianta ta de post !!! Varza a la Cluj are diverse variante . Asta ca si sarmalele . Eu sunt clujeanca si-ti pot spune ca adevarata varza a la Cluj este preparata cu varza verde proaspata si cu carne tocata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftelute din soia cu orez