Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 6 Apr 2022 | 6135 vizualizari

 

Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara
Vroiam sa fac urzici dar vroiam ceva diferit de clasic. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi o reteta cu smantana si parmezansi am zis ca asta e ce vreau, mai ales ca iubesc parmezanul l-as pune si-n prajituri :)))))))))))))))))))))))). N-am respectat chiar la fix reteta, am adaptat-o asa cum am vrut eu, mai ales ca am si ceapa verde si usturoi verde , am pus mai mult decat in reteta lui Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara
  • Urzici- le-am cantarit dupa ce le-am oparit am avut cca 500 g
  • 5 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 3 cani cu lapte dulce
  • 2 linguri smantana dulce
  • 3 linguri cu parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara:

Cum se prepara Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara

Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat urzicile, in  3 transe, le-am oparit cca 4-5 min, le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se scurga, apoi le-am tocat marunt ( cum toca mamaia pentru ratelele mici sa creasca mari). Separat am curatat ceapa si usturoiul le-am spalat si taiat marunt. Am pus tigaia woc pe foc , am lasat-o sa se incinga si am adaugat uleiul, apoi am calit ceapa si usturoiul pana ce acestea sau inmuiat, apoi am adaugat urzicile tocate, am adaugat sare , nu foarte multa mai are si parmezanul, apoi am adaugat 2 cani de lapte si am lasat sa fiarba la foc domol. Intr-un castron am pus faina si am diluat-o cu a treia cana de lapte, am strecurat amestecul direct in tigaie si am mai lasat sa fiarba la foc domol, pana a inceput sa capete o consistenta mai groasa, nu exagerat de groasa, dar nici zeama lunga. La final am adaugat smantana si parmezanul, am amestecat energic pret de 2 min, am presarat putin piper si am mai adaugat un pic de sare, dupa gustul meu. Am servit cu mamaliguta calda. Foarte gustoasa, mai alesc ca eu mi-am mai trantit niste parmezan in farfurie, sa fie pe opulenta.

Recomandam si orez cu urzici sau ciorba de urzici

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana