Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara
Vroiam sa fac urzici dar vroiam ceva diferit de clasic. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi o reteta cu smantana si parmezansi am zis ca asta e ce vreau, mai ales ca iubesc parmezanul l-as pune si-n prajituri :)))))))))))))))))))))))). N-am respectat chiar la fix reteta, am adaptat-o asa cum am vrut eu, mai ales ca am si ceapa verde si usturoi verde , am pus mai mult decat in reteta lui Rocsi.
Cum se prepara Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara
Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat urzicile, in 3 transe, le-am oparit cca 4-5 min, le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se scurga, apoi le-am tocat marunt ( cum toca mamaia pentru ratelele mici sa creasca mari). Separat am curatat ceapa si usturoiul le-am spalat si taiat marunt. Am pus tigaia woc pe foc , am lasat-o sa se incinga si am adaugat uleiul, apoi am calit ceapa si usturoiul pana ce acestea sau inmuiat, apoi am adaugat urzicile tocate, am adaugat sare , nu foarte multa mai are si parmezanul, apoi am adaugat 2 cani de lapte si am lasat sa fiarba la foc domol. Intr-un castron am pus faina si am diluat-o cu a treia cana de lapte, am strecurat amestecul direct in tigaie si am mai lasat sa fiarba la foc domol, pana a inceput sa capete o consistenta mai groasa, nu exagerat de groasa, dar nici zeama lunga. La final am adaugat smantana si parmezanul, am amestecat energic pret de 2 min, am presarat putin piper si am mai adaugat un pic de sare, dupa gustul meu. Am servit cu mamaliguta calda. Foarte gustoasa, mai alesc ca eu mi-am mai trantit niste parmezan in farfurie, sa fie pe opulenta.
Recomandam si orez cu urzici sau ciorba de urzici