Urzici cu orez şi usturoi

de madi_marin in Mancaruri de post, 29 Mar 2012 | 22170 vizualizari

 

De-abia aşteptam verdeţurile de primăvară. Să văd tarabele din piaţă pline de salată, ceapă şi usturoi verde, ridichi, spanac,lobodă roşie şi albă, urzici…..o nebunie de arome. Am ales urzicile în combinaţie cu orez cremos şi usturoi. Mâncarea e bună şi caldă , şi rece, şi cu mămăligă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană de orez
  • 1 mână de urzici
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu orez şi usturoi:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat  şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit.

Urzicile se curăţă şi se opăresc în apă pentru câteva minute , apoi se scot, se răcesc şi se toacă.

Când orezul e gata, se adaugă tocătura de urzici şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu orez şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

madi_marin 1

01.04.2012, 20:30

miha... ma bucur mult ca le-a placut puiutilor pilaful cu patrunjel...

gaby_duceag 1

01.04.2012, 20:31

Si lu mine ii place

madi_marin 1

01.04.2012, 20:38

gaby....iti place pilaful cu patrunjel?

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu orez