Orez cu urzici

de adnia in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2013 | 4134 vizualizari

 

Au aparut urzicile, deci asteptam primavara!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 mana de urzici (eu le-am cules personal, deci sunt foarte mandra de asta)
  • -2 cescute expresso cu orez
  • -sare, piper
  • -2 fire ceapa verde
  • -1 cubulet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu urzici:

Se pun urzicile la fiert in apa cu sare, apoi se scurg bine.

Intre timp se prepara un pilaf simplu din orez, apa si sare.  Se toaca urzicile fin si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu ceapa tocata la fel de fin. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga in pilaful fierbinte, dupa care se pune si cubuletul de unt (pt. cremozitate).

Se serveste ca atare, sau ca garnitura la friptura, gratar, ce vreti voi :)

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]