Urzici cu hrean si mamaliga

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 5200 vizualizari

 

O alta ''verzitura'' de sezon.Pisca rau ,dar e buna si face bine si la reumatism.

 

INGREDIENTE

  • cca 500-600 g urzici
  • 2 cepe
  • sare
  • hrean
  • 40 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu hrean si mamaliga:

Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe foc o oala cu apa si sare,cand a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam cca 15 min sa fiarba,le scoatem si le punem in blender impreuna cu 2 cepe  si un pic de zeama.Omogenizam totul si adaugam sare dupa gust.Separat  desfacem o lingura si jumatate de faina cu zeama in care am fiert urzicile,incingem cca 40 ml ulei si trecem prin sita faina diluata,ca sa nu faca cocoloase,amestecam bine si adaugam si urzicile omogenizate,lasam sa fiarba la foc incet cca 15 min. Se servesc calde cu mamaliguta si hrean.

TIPS-URI

1

1 lingurita de hrean in otet am frecat-o cu o lingurita de ulei ( e bun uleiul de masline dar n-am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu hrean si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene in frunze de salata