Humus reteta
Din ciclul Rețete de post economice, vă prezint un HUMUS INTERNAȚIONAL :)))))) și acum să vă spun de ce-i zic internaționaaaaaaaal: năutul din Israel, pasta de susan și condimente pentru humus palestiniene, uleiul din Grecia, lămâia din Turcia, iar prepararea .....ce e mai important .......... în Româniaaaaaa.
Humus reteta
Năutul se spală și se pune la hidratat.
Scurge apa, adaugă alta și pune năutul la fiert.
Se fierbe timp de 2-3 ore sau cel mai bine se încearcă năutul, când este fiert.
Se strecoară și se lasă la răcit.
Când năutul este călduț, se pun în blender toate ingredientele + 100 ml zeama în care a fiert năutul și se mărunțesc până obții o pastă fină.
Se servește alături de o salată verde sau murături.
Să vă fie de folos!
1
Am hidratat năutul timp de 4 ore.
2
Zeama în care a fiert năutul nu se aruncă, se păstrează pentru a subția pasta de năut.