Ursulet din chiftelute

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2013 | 3745 vizualizari

 

Am avut o comanda de chiftelute pentru un bufet suedez...Si ce m-am gandit? Hai sa le asez cat de cat intr-o forma mai "neobisnuita" ca sa nu fie aranjarea clasica pe platouri. M-am jucat putin cu chiftelutele si iata ce a iesit ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr. pupla de porc tocata;
  • 1 ceapa;
  • 8 catei de usturoi, mici;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri rase cu pesmet;
  • ulei (pentru prajit);
  • pentru "ursulet":
  • 2 portocale (pentru corpul ursuletului);
  • bete pentru frigarui;
  • scobitori;
  • folie de aluminiu;
  • cateva masline (pentru gura ursuletului);
  • cateva bulete de cascaval ( pentru ochii, nasul, piciorusele si codita ursuletului)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursulet din chiftelute:

Cum preparam chiftelutele:

Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul  - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si pesmetul si vom obtine compozitia pentru chiftelute.

Pregatim un vas cu apa rece, o tava si incepem sa formam chiftelutele astfe: Cu ajutorul unei lingurite luam o cantitate - cat o nuca - de compozitie, udam mainile cu apa, si formam o mingiuta pe care o aseam pe tava.

Procedam astfel pana se termina compozitia.

Punem intr-o tigaie uleiul, lasam sa se incinga si apoi punem chiftelutele si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile, miscand din cand in cand tigaia, inainte si inapoi astfel incat chiftelutele sa se gateasca uniform.

Le scoatem pe servetel absorbant si le lasam la racit.

Cum montam "ursuletul":

Invelim cele 2 portocale in folie de aluminiu.

Le punem una peste alta si le fixam cu ajutorul unui bat pentru frigarui, introducand batul de sus in jos, prin mijlocul portocalelor pana ce acestea se unesc una cu cealalta.

Rupem in jumatate doua bete pentru frigarui si le infigem in portocale astfel incat sa obtinem urechile ursuletului. Punem pe acestea, 2 sau 3 chiftelute (depinde cat de mari vrem sa avem urechile).

In capatul fiecarei scobitori punem cate o chifteluta si alcatuim corpul introducand din loc in loc chiftelute astfel incat sa acoperim cat mai bine toata suprafata portocalelor.

Tot cu ajutorul unor bete pentru frigarui, rupte in jumatate, formam piciorusele. Pe acestea punem cateva bulete de cascaval (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulete-de-cascaval-43315.html).

Pentru a obtine nasul si ochisorii folosim tot bulete de cascaval.

Pentru gura ursuletului am folosit cateva masline fixate tot cu ajutorul catorva scobitori.

Punem totul la frigider si aducem pe masa inainte de a fi servite.

 

TIPS-URI

1

din cantitatile mentionate am obtinut 32 chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursulet din chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj