Paste cu creveti si mazare

de laylalala in Paste, 1 Sep 2010 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste 
  • 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 200 gr creveti decorticati
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare
  • ¼ lingurita praf de chili
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti si mazare:

Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde (avand grija sa nu se arda).Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste picante cu sos si carne tocata