O reteta delicioasa .Am servit prima data aceasta reteta la cumatra mea si mi-a placut foarte mult. Incercati reteta merita.
Prima data se curata scoicile de alge si nisip, le spalam bine.
Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile si le punem intr-un castron iar apa in care au fiert scoicile o strecuram printr-un tifon de cel putin 2 ori pentru ca lasa nisip ( nu o aruncam).
Taiem ceapa , patrunjelul si usturoiul, ardeiul iute si le calim in uleiul incins. Dupa cateva minunte adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute pana se evapora pe jumatate , dupa care se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, adaugam zeama in care au fiert scoicile , bulionul , boiaua iute si sare.
Lasam cateva minunte sa inceapa a fierbe si adaugam scoicile si lasam sa fiarba cam 5-10 minunte.
Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.
Cand pastele sant fierte intr-un bol mai mare adaugam scoicile cu tot cu sos si adugam pastele, amestecam bine si punem in farfurii.
1
200 ml. apa la 2 kg de scoici nu este putina pentru ca scoicile mai lasa si ele apa.
2
Sosul care se face se serveste cu paine mai crocanta ,Se inmoaie painea in sos.Intr-o poza se vede sosul despre care vb.
3
Scoicile trebuie sa fie proaspete , nu trebuie sa fie crapate sau deschise, acelea sant moarte si nu se mananca.