Deja e cunoscuta aceasta reteta, am vazut ca e publicata in diferite metode, adaptata la gustul fiecaruia. Azi va voi prezenta reteta originala, asa cum se face in grecia si cum o prepar si eu acasa. Repede si usor! S nu in ultimul rand....gustos!
Se serveste in general la sarmalute in foi de vita, dar si la cartofi prajiti, sau dovlecei prajiti, la carne gen souvlaki( kebab).
Daca castravetele e bio sau din gradina voastra, il spalati si il dati prin razatoare cu tot cu coaja, are un gust mai bun. Puneti o lingurita sare si frecati putin castravetele pana iese zeama din el, dar il mai lasati in strecuratoare destul timp ( eu imi fac alte treburi prin casa si apoi ma intorc in bucatarie).
Intr-un bol varsati iaurtul, pisati si usturoiul sau il dati prin razatoare, adaugati castravetele foarte bine stors de zeama, amestecati putin pana se omogenizeaza, apoi adaugati si restul de ingrediente ( ptr sare, intai incercati, e posibil sa fie destul de la castravetele stors, daca nu, atunci adaugati dupa gust), puteti pune si putin piper daca va place mai condimentat.
Cand e gata, puneti putin ulei de masline pe deasupra, dar nu amestecati.