Ziele astea am vizitat blogul Laurei Aamache asa cum fac cand am pofta de ceva bun.Mi-a ramas in minte aluatul ei de pizza la tigaie(pizza-8-minute-la-tigaie) si l-am folosit ca sa fac niste turtite.Au iesit super super bune, ca de obicei tot ce fac dupa retetele Laurei iese perfect, e de incredere.Am transformat reteta din pizza in focaccia si toata lumea a papat cu drag!mai ales micutele mele! Multumesc Laura!
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/03/pizza-8-minute-la-tigaie.html
Se prepara aluatul amestecand intai drojdia uscata cu zaharul si apa calduta in mijlocul fainii, incorporam si 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie. Apoi framantam putin si cand aluatul prinde consistenta se adauga sarea. Se framanta bine si se face o bila mare , se acopera si se lasa 2 ore la dospit. Apoi din bila mare facem 5 bile mici si le intindem pe un tocator de lemn cu mana. Le intepam cu degetul si dupa ce am incins o tigaie de teflon antiaderenta cu capac (eu am folosit Doubletta) se aseaza cate una turtitele noastre. Se coace vreo 4 minute pe o parte, fara sa ungem cu nimic tigaia, apoi intoarcem si partea coapta o ungem cu bulion amestecat cu putin ulei de masline si apoi presaram cimbrul. Se pune capacul cald la loc si se coace inca 4 -5 minute. Ies minunate!