Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 6 Iun 2018 | 3002 vizualizari

 

O reteta Sergio Herman

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de masline negre:
  • 250 grame masline negre
  • 1 ou
  • 3 linguri otet din vin Cabernet Sauvignon (sau otet de buna calitate)
  • 1 lingura capere
  • 1 varf de cutit usturoi
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru tapenade:
  • 2 linguri masline verzi
  • 2 linguri masline negre
  • 2 linguri capere
  • 1 salota (sau ceapa rosie mica)
  • busuioc proaspat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • Parmezan ras
  • Pentru servit:
  • 12 rosii uscate la soare
  • 50 grame pesto
  • 50 grame rucola
  • 125 grame Mortadella
  • 4 focaccia
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare:

Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure.

Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol.

Focaccia se ung cu ulei de masline si se presara cu sare, apoi se incalzesc 4 minute la 250 de grade Celsius. Se ung cu crema de masline negre, se aseaza rosiile uscate la soare deasupra, impreuna cu pesto din loc in loc, rucola, Mortadella in felii foarte subtiri, tapenade, apoi se presara Parmezan ras deasupra si se stropesc cu ulei de masline extra virgin. Se adauga frunze de busuioc proaspat si se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

kytz 1

08.06.2018, 07:00

Ce bună trebuie să fie!

Gherca Daniela 1

08.06.2018, 08:51

Rocsi 1

09.06.2018, 21:24

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sendviş lacto vegetarian