Painici impletite, pufoase, cu lapte

de Ligia Bxl in Piine, 22 Ian 2015 | 8958 vizualizari

 

Am vazut aceste painici de mult pe blogul doamnei Laura Laurentiu,Retete ca la mama cu Laura Laurentiu,care mi-au facut cu ochiul dar inca nu le-a venit randul si rasfoind pe facebook prin albumele de poze super faine ale unei fete minunate Gavril Carmen,ma convins cu nerabdare sa le incerc si eu,au iesit tare bune si chiar pufoase,nu a mai ramas nimic in farfurie intr-o clipita sau dus toate :D,multumesc ptr reteta. : )

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina 000
  • 350 ml de lapte caldut
  • 25 gr drojdie(eu am folosit uscata)
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare(eu as fi pus putin mai mult dar au iesit bune si asa)
  • pentru uns galbenus batut cu putin lapte
  • susan si mac pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici impletite, pufoase, cu lapte:

Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele intr-un vas apoi a adaugat drojdia proaspata si cu o lingura de zahar+3 linguri de faina din cele 600 de gr si a alasat la dospit.

Dupa ce am frecat drojdia uscata si sa incorporat,am pus restul de lapte si le-am adaugat toate peste faina,am pus sare si am inceput sa framant.(se poate framanta si cu un robot de bucatarie).

Apoi se adauga ulei putin cate putin si se framanta bine pana ce nu se mai lipeste de mana.

La final se unge aluatul cu putin ulei deasupra,se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescul aluatul se iau 16 bucati din el,si fiecare bucata se ruleaza cu mainile apoi se impletesc diferite impletituri la alegere.

Am pus painicile impletite intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am mai lasat painicile sa creasca putin,dupa care le-am uns cu un galbenus de ou batut cu putin lapte si am presarat susan si mac deasupra,se pot lasa si simple la alegerea fiecaruia.

Dupa ce au crescut am dat la cuptor pentru coacere si cand sau rumenit frumos le-am scos si le-am servit cu un pahar de lapte cald.

Se pot servi si reci.

Sa aveti pofta! si succes la impletit (ptr impletit gasiti video in josul paginii blogului doamnei Laura Laurentiu,Retete ca la mama cu Laura Laurentiu).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici impletite, pufoase, cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)