Cel mai iubit și popular desert al sărbătorilor de Crăciun este turta dulce. Există foarte multe variante de a pregăti turtă dulce, iar astăzi vă prezentăm o rețeta simplă și delicioasă.
Pentru a pregăti Turtă dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ou, zahăr, unt, lapte, condimente.
Cum se prepara Turta dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor:
Într-o cratiță mică, pune la încălzit laptele, mierea, untul și zahărul brun. Lasă pe foc până se topesc ingredientele.
Într-un vas, pune făina, adaugă praful de copt, condimentele, cacaua și amestecă puțin să se distribuie uniform. Adaugă siropul de zahăr cu unt peste făină, un ou, un praf de sare. Mixează bine compoziția, apoi frământă cu mâna până obții un aluat dens și omogen. Dacă aluatul este ușor lipicios, nu adăuga făină.
Pune aluatul în folie alimentară, apoi păstrează-l la frigider timp de 20 minute.
După ce a stat la rece, scoate aluatul pe blatul de lucru infainat. Întinde aluatul în strat subțire și egal și decupează forme diferite, apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace turta dulce în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, pentru 10 minute. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă turtele la răcit.
Decorează fiecare turtă dulce cu glazură colorată.
Este delicioasă, foarte fragedă și aromată.
Încearcă și rețeta de Turtă dulce cu ciocolată sau varianta de Brăduț din turtă dulce.
Îți recomandăm și mixul de Condimente pentru turtă dulce.