Desert foietaj cu frisca

de Lau in Dulciuri, 14 Apr 2020 | 1733 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios

 

INGREDIENTE

  • 200 g aluat foietaj
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana de tara
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • fructe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu frisca:

Aluatul dezghetat la temperatura cemerei (eu prefer sa il scot de cu seara si sa il las in frigider)

Il intindem putin cu sucitorul si cu ajutorul unei forme de frusecuri decupam formele (eu am ales inima)

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Intre timp mixam frisca cu smantana si esenta de vanilie.

Impartim in 2, adaugam cacaua intr-una si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam formele de aluat racite, cu ajutorul unui posh facem moturi si adaugam fructe, adaugam deasupra o forma de inima.

Le pudram cu zahar sau le decoram cu ciocolata, dam la rece 30 min inainte sa servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata alba