Turta dulce

de Corinuta in Mancaruri de post, 27 Noi 2010 | 9150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • putin otet
Ptr glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, apoi se toarna peste el 500 ml apa rece si se fierbe pana se topeste caramelul. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara, mierea, praful de copt stins cu otet si faina. Se amesteca bine cu telul sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit cca. 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se pregateste glazura amestecand bine toate ingredientele. Se portioneaza turta si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

faina am pus putin mai multa, cu vreo 2-3 linguri cred, aluatul tre sa fie mai consistent decat cel pentru chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere rase - de post