Turta cu branza

de Teobucatar in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 4439 vizualizari

 

Cand aveti nevoie de ceva de "rontait" la un film iar chipsurile (total nesanatoase) nu va mai incanta iata o reteta destul de simpla dar deosebit de gustoasa ...

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie,
  • un virf cutit de sare,
  • 1/2 lingurita zahar,
  •  4 linguri de ulei,
  • 250 ml apa calduta,
  • 1 ou,
  • faina cat cuprinde,
  • branza sarata,
  • chimen.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu branza:

1.Pentru aluat se amesteca ingredientele intr-un castron si se adauga faina astfel incit sa rezulte un aluat moale, pe care il batem 2-3 min cu mina.Din acest aluat vor rezulta 3 blaturi medii,adica vorbim de o tava rotunda de 25-30 cm diametru.Dupa ce s-a dospit ,aluatul se intinde cu miinile unse cu ulei in tava si se incearca sa fie cit mai subtire (va mai creste putin si in cuptor).
2. Se rade branza sarata deasupra, se pliaza in doua si se da din nou forma tavii. Deasupra presarati semintele de chimen dupa ce ati udat-o cu putina apa.Turtita trebuie sa aiba grosimea de max. un deget.Combinatia de branza si chimen iese fantastica pe acest aluat.Merita sa o incercati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alivanca