Cartofi frantuzesti gratinati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2013 | 19141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 piept de pui
  • 100 gr carnati proaspat putin afumat
  • 2-3 castraveti murati
  • sare
  • piper
  • Pt gratinare:
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingurita de unt
  • o lingura faina alba
  • sare
  • 2 linguri cascaval dat pe razatoarea mica
  • o lingura branza gorgonzola
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti gratinati:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi.

Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-o tigaie grill sau tigaie teflonata pt cateva minute, sa nu fie uscat, iar apoi il taiem cubulete. Carnatul il taiem felii si-l prajim putin in tigaia in care am facut pieptul de pui, il prajim fara ulei. Ceapa o taiem felii subtiri, la fel si castravetii.

Cand le avem pe toate gata taiate si cartofii fierti, le amestecam, nu prea tare sa nu se zdrobeasca cartofii, sare si piper dupa gust, iar toata aceasta compozitie o vom pune intr-o tava unsa cu unt.

Facem un sos bechamel: punem uleiul de masline cu untul intr-o craticioara pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam cu telul, dar nu lasam faina sa se prajeasca, imediat dupa ce s-a dizolvat faina adaugam laptele cald si amestecam in continuare cu telul. Sosul se va ingrosa, iar cind incepe sa fiarba adaugam cascaval ras fin si brinza gorgonzola. Sosul sa nu fie gros, el trebuie aproape sa curga de pe lingura, daca este nevoie mai puneti lapte. Adaugam sare si piper dupa gust, iar sosul il vom pune peste cartofi. Putem sa mai radem putin cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mic pina capata o crusta aurie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Valclaudia 1

11.03.2013, 18:42

tare buni!

Teo 1

25.03.2013, 21:14

chiar imi fac cu ochiul!

simona72 1

26.03.2013, 09:08

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza de burduf si miez de lapte la cuptor