Mascarpone con limone e limoncello :)
Reteta din revista Ioana
Drojdia se amesteca cu zaharul si putin lapte cald si se omogenizeaza pana se topeste. Intr-un caston se cerne faina, se face o gropita la mijloc si se toarna drojdia si restul de lapte caldut. Se amesteca cu o lingura si se lasa sa se odihneasca la loc cald 15 minute, acoperit cu un prosop. Cand incep sa se formeze mici bule se adauga untul topit si racit si ouale batute. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica, se acopera iar castronul cu un prosop si se lasa la loc cald 30 de minute.
Intre timp se prepara crema. Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece. Lamaile se scufunda in apa clocotita 30 de secunde, se scot si se sterg, apoi se rade coaja si se stoarce sucul. Intr-o craticioara se incalzeste sucul de lamaie cu lichiorul limoncello. Cans ajunge la punctul de fierbere se opreste focul si se omogenizeaza gelatina. Galbenusurile se bat la robot cu zaharul pudra pana se albesc si se umfla. Se toarna apoi peste ele siropul de lamaie cald, omogenizand bine. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Eu am folosit mixerul vertical pt o omogenizare mai usoara. Se adauga coaja de lamaie si se lasa la rece cel putin jumatate de ora, cat creste si aluatul pentru clatite.
Intr-o tigaie unsa cu ulei se coc clatite micute, apoi se lasa la racit. Crema de lamaie se amesteca cu frisca batuta.
Se aseaza pe o farfurie o clatita, o lingura de crema, iar o clatita si tot asa, pana se formeaza un turnulet. Se pudreaza cu zahar, se orneaza cu fasii subtiri de coaja de lamaie si menta (eu am pus uscata :) nu am avut menta proaspata).