Triunghiuri cu lamaie

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2011 | 4128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cup faina alba
  • 3 lg zahar
  • 1/4 cup unt
  • 1 ou intreg
  • 1 albus
  • 2/3 cup zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lgt. coaja rasa de lamaie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg apa
  • 1/4 lgt. praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu lamaie:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul. Untul se taie cubulete si se amesteca cu degetele pana devine un aluat sfaramicios. Se pune intr-o tava cu hartie de copt acest aluat si se apasa bine doar pe fundul tavii. Se da la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp se mixeaza oul si albusul pana devin spumoase. Se adauga 2/3 cup zahar, faina, sucul de lamaie si apa si se mixeaza la viteza medie timp de 3 minute. Spre final se adauga praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna amestecul peste blatul fierbinte. 

Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute sau pana ce marginile capata culoarea maronie deschis si mijlocul este facut (testul cu scobitoarea). Dupa ce se raceste se taie in patrate iar apoi in triunghiuri. Se poate presara zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

20.10.2011, 21:01

buna

kamy 1

20.10.2011, 23:21

buna tre' sa ma i fie

Bucataras Medi 1

31.10.2011, 08:17

interesant...................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca, ciocolata si alune