Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul. Untul se taie cubulete si se amesteca cu degetele pana devine un aluat sfaramicios. Se pune intr-o tava cu hartie de copt acest aluat si se apasa bine doar pe fundul tavii. Se da la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre timp se mixeaza oul si albusul pana devin spumoase. Se adauga 2/3 cup zahar, faina, sucul de lamaie si apa si se mixeaza la viteza medie timp de 3 minute. Spre final se adauga praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna amestecul peste blatul fierbinte.
Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute sau pana ce marginile capata culoarea maronie deschis si mijlocul este facut (testul cu scobitoarea). Dupa ce se raceste se taie in patrate iar apoi in triunghiuri. Se poate presara zahar pudra.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola