Triunghiuri cu ciuperci

de xana in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 6755 vizualizari

 

Pentru aluatul de foietaj am folosit reteta Ruxandrei http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Este foarte bun, niciodata nu o sa mai cumpar gata facut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 din cantitatea de aluat prezentata de Rux
  • 200 gr ciuperci(proaspete sau din conserva)
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura faina
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 13
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu ciuperci:

Cat timp aluatul sta la rece(el l-am tinut doar 30 de minute) pregatim umplutura astfel: ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc usor in putin ulei de masline impreuna cu foaia de dafin. Se scoate foaia de dafin si se toaca ceapa cu ciupercile, faina, oregano, sare si piper.

Din aluat intindem o foaie, mai subtirica, apoi o taiem in patrate cu latura de cca 5 cm apoi le umplem cu cate o lingura din umplutura si le impachetam in forma de triunghi. Inainte de a le impacheta ungem usor cu apa marginile, apoi cu ajutorul unei furculite le lipim bine.

Se ung cu putin ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci