Aperitiv pungute cu ciuperci

de Lau in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2018 | 3107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 100 g apa
  • 1 galbenus
  • Umplutura
  • 100 g bacon
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 4 oua+1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pungute cu ciuperci:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min.

Umplutura-calim ceapa in putin ulei incalzit, adaugam baconul taiat cubulete, lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile taiate felii(f ierte inainte)smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca la foc mediu pana ce se evapora tot lichidul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Impartim aluatul in 4 bucati, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc.

Punem in mijloc cate 3 linguri de umplutura si lipim marginile aluatul cat sa obtinem o punguta.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit 20 min, scoatem tava si spargem cate un ou in fiecare punguta si dam din nou la cuptor pentru 5-10 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pungute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf